Vegetarisk cannelloni med spenat

Tre cannellonirullar på en tallrik med tomatsås ovanpå

En så klassiskt god pastarätt, perfekt till helgen att stå och fixa med tillsammans.

Ingredienser, 6 pers
ca 15 st lasagneplattor

Sås:
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 förpackningar krossad tomat
0,5–1 tsk cayennepeppar
1 msk agave
salt och peppar
ca 2 tsk basilika, gärna färsk

Fyllning:
400 g hackad spenat
300 g naturell eller marinerad tofu
salt och peppar

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja någon minut och tillsätt sedan resterande ingredienser till såsen men vänta med basilikan till några minuter innan du är färdig med rullarna. Låt såsen puttra medan du gör cannellonin.

Tina spenaten om du använder fryst. Tärna tofun eller smula ner den i en bunke och blanda med spenaten. Krydda med salt och peppar och blanda ihop röran.

Använder du inte färska lasagneplattor, koka upp vatten i en vid kastrull och koka plattorna ett par stycken i taget, några minuter var så att de blir så pass mjuka att de går att rulla. Ta upp med hålslev och fortsätt tills alla är kokta. Fördela allteftersom spenatröran på lasagneplattorna och rulla ihop dem, lägg i en smord, ugnssäker form. Häll tomatsåsen över cannellonirullarna så att de täcks. Grädda i 225°C i ca 35 minuter.

Krydda gärna med färsk basilika vid servering och servera cannellonin tillsammans med en god sallad.

Tre cannellonirullar på en tallrik med tomatsås ovanpå

3 kommentarer på “Vegetarisk cannelloni med spenat

  1. Pingback: Veckomeny 9 oktober | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa