En mild och enkel soppa, både vad gäller smak och tillagning. Välj vegetabilisk grädde för vegansk soppa.
Ingredienser:
1 stor gul lök
olja till stekning
1,5 gurkor
4 + 3 dl vatten
1 buljongtärning
3 avokado
2,5 dl iMat (eller annan grädde)
2 tsk körvel
salt och peppar
chiliflakes eller tabasco till servering
Hacka löken och fräs den mjuk i olja. Skiva gurkan grovt och lägg i den, 4 dl vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda några minuter. Skiva under tiden avokadon.
Mixa soppan slät i mixer tillsammans med avokadobitarna. Häll tillbaka och tillsätt vatten, grädde och kryddor. Koka upp soppan, servera med några skivor avokado, gurka och något kryddstarkt, tex tabasco.
Grundreceptet till den här soppan hittade jag faktiskt hos Arla (jo, jag kollar recept hos dem, byter bara ut mjölkprodukterna till mjölkfria alternativ). Gillade kombinationen av avokado och körvel och gjorde därför en egen vegetarisk variant.
Avokadosoppa är underbart gott. Jag letar alltid fler sätt att smyga i mig avokado, så jag får testa det här också vid tillfälle 🙂 Vackert!
Ja, visst är avokado toppen! Tröttnar man aldrig på. 🙂
Hur många portioner är det här? Vi är 4 grabbar som gärna äter två portioner och jag tänkte laga så att det räcker till lunch till imorgon också!
Hej,
Då skulle jag köra på dubbel sats! 🙂 Hoppas ni blir nöjda.
Supergod! Trodde jag inte när jag läste receptet. Gurka..
Ha ha, men så bra att den var god ändå Bella. Kul, tack för att du delar med dig. 🙂
Pingback: Veckomeny 7 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 16 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 7 december | Vego Eco