Mådens sötsak är denna gång sommar och vad är mer somrigt än glass? Inte mycket enligt mig, även om vi slukar en hel del glass året om. Men en annan sak som jag är väldigt förtjust i och som är synnerligen somrigt är rabarber. Tack vare min pappa har jag en del rabarber i frysen som jag fått från hans kolonilott och gjorde lite kräm idag för att ha till.
Ingredienser:
ca 150 g rabarber
lite vatten
0,5 dl socker
Hacka rabarbern och lägg i kastrullen tillsammans med bottenskyla vatten, låt koka upp. Strö sedan över sockret och låt allt koka ihop. Rör lite grann så att rabarbern går ihop och allt blir slätt.
Servera med vaniljglass.
Tilläggas kan dock att med denna mängd blir det inte så mycket rabarbersås, den räcker till några portioner bara, men då ett par av barnen – av någon märklig anledning – inte tycker om rabarber, så gjorde jag inte mer just nu. Vi toppade dessutom med citronmeliss som inte är så dumt till vaniljglass.