Chokladtårtbotten i långpanna

Recept, en botten:
2,5 dl (växt)mjölk
2 tsk vinäger
3,5 dl vetemjöl
2 msk NoEgg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 dl kakao
1,5 dl socker
1 dl olja

Förbered en långpanna med bakplåtspapper eller gör en form av det och ställ på en plåt. Mät upp mjölken och tillsätt vinägern till den. Blanda mjöl, NoEgg, bakpulver, bikarbonat, salt och sikta ner kakaon. Blanda socker och olja och vispa sedan ner mjöl- och mjölkblandningen och vispa allt till en slät smet.Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 10 – 12 minuter i 250°C.

Tips: gör två bottnar och använd till en ljuvligt god Nougattårta, recept här.

3 kommentarer på “Chokladtårtbotten i långpanna

  1. Pingback: Lövad hallon- och vaniljtårta | Vego Eco

  2. Pingback: Enkla tårtor för många | Vego Eco

  3. Pingback: Somrig gräddtårta | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa