Rimbobullar med nötcreme

Bullar på ett fat mot röd bakgrund

Mjölk- och äggfri variant av traditionella Rimbobullar, här med nötcreme. Gott alterntativ till smörfyllning! 

Ingredienser:
50 g jäst
4 dl havremjölk
400 g rumsvarmt smör
1,5 msk socker
ca 1,3 liter vetemjöl
nötcreme på 200 g hasselnötter (se recept och ingredienser här, alt köp färdig)
mjölk att pensla med
pärlsocker

Rör ut jästen i lite av mjölken, häll sedan över resten och tillsätt smör, socker och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg, tillsätt mer mjölk om det behövs. Dela degen i två och kavla ut dem till två fyrkanter. Dela dem i rutor med till exempel en kaksporre. Lägg på en klick nötcreme på varje ruta och vik in flikarna mot mitten och nyp ihop ordentligt. Låt jäsa på plåt i två timmar.

Pensla bullarna med mjölk och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 8–9 minuter beroende på hur stora du gjort dem.


Tänk på att använda mjölkfritt smör och mjölk för veganska bullar.

2 kommentarer på “Rimbobullar med nötcreme

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa