Recept på lättbakade baguetter, tre stycken.
Ingredienser:
25 g jäst
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 dl krossat linfrö
25 g rumsvarmt smör/margarin
12 dl vetemjöl special
vatten eller havremjölk och frön till garnering, t.ex. solfroskärnor
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, krossat linfrö, smör och mjölet. Kör degen 5 minuter i maskin, dubbel tid för hand. Låt jäsa i 3 – 4 timmar. Har du inte tid att vänta så länge kan du värma vattnet till 37°C så räcker det med att jäsa i 2 timmar.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela degen i tre delar. Forma till baguetter och lägg på plåt. Snitta och låt jäsa i 25 minuter.
Pensla bröden med vatten eller havremjölk och strö över frön. Grädda brödet i 250°C i 10 minuter. Sänk sedan till 175°C och grädda i ytterligare 20 minuter.
Pingback: Än är det sommar! Picknick för hela slanten | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 13 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 22 november | Vego Eco