Chokladbollar är nog i förhållande till sin enkelhet det godaste som finns. Tror inte att jag har träffat någon som inte tycker om dem.
Går inte att säga hur ofta vi rör ihop den här smeten och gör bollar. Jag gör det, barnen gör det och vi gör det tillsammans. Ingredienser som en i regel brukar ha hemma och enkelheten gör att en slänger ihop det när helst en blir sugen.
Recept:
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0,75 dl kakao
6 dl havregryn
0,75 dl kallt starkt kaffe
pärlsocker
ev färg
Rör margarin, strösocker och vaniljsocker riktigt poröst. Sikta ner kakao och rör ihop. Tillsätt sedan havregryn och kaffe och vispa ordentligt för en smidig smet. Forma till bollar och rulla dem sedan i pärlsocker.
För lite gladare bollar, eller för att följa något tema, färga gärna sockret. Här har vi gjort röda kärleksbollar, för att ladda inför Alla hjärtans dag. Vill du göra en lyxigare variant, satsa på chokladbollar de luxe, de är fantastiska!
Om man väljer att använda den röda färgen så blir ej chokladbollarna vegetariska. Den röda färgen Karmin(E120) är gjord av röda löss.
Hej,
Det stämmer att karmin E120 är animalisk och den skulle jag aldrig använda. Jag använder vegetabilisk färg jag köper på Essencefabriken eller från rödbetor.
Ang löss så har jag tagit upp just det tidigare: http://www.vegoeco.se/2013/08/lossens-utbredning-i-var-foda.html
/Anna.
Chokladbollar fungerar alltid 🙂 hemma gör vi dem ofta. Hälsningar Paulina
Ja visst gör det! 🙂 Så gott!
Pingback: Fika till Alla hjärtans dag | Vego Eco