Bars med choklad

Nötbars med ringlad choklad över

Det enkla, goda och nyttiga mellanmålet! Så bra sätt att få i sig massor av nyttigheter och samtidigt så gott!

Ingredienser:
2,5 dl havregryn
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 msk sesamfrön
0,5 dl kokosflingor
1 dl dadlar
1 krm vaniljpulver
0,5 tsk kanel
1 krm salt
2 msk vatten
2,5 msk agave
50 g choklad

Mixa alla ingredienser ordentligt till en tjock och smidig smet. Häll ut den på ett bakplåtspapper och platta till smeten till en rektangulär form. Enklast genom att vika upp en del av bakplåtspappret och använda det att trycka till och forma med ovanpå och från sidorna för bra form.
Grädda i 175°C i cirka 20 minuter beroende på hur tjocka de är. Ha dem inte inne för länge, då blir de torra. Ta ut ur ugnen och skär dem i lagom stora bitar och låt svalna.

Smält chokladen och bred ut, eller ringla den över barsen och låt stå svalt att stelna. Nötbars med ringlad choklad över Nötbars med ringlad choklad över

Choklad är pricken över i, något en inte brukar tröttna på i första taget.

SparaSpara

2 kommentarer på “Bars med choklad

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa