Pastagryta med gräddsås och tofu

Gräddig pasta med tomater och färsk gurka vid sidan

Den här pastarätten är som en dröm för den hungrige, den är snabb- och lättlagad och samtidigt mättande.

Det är min dotter som ligger bakom anrättningen och den har blivit en favorit och får väl ses som en uppgradering av veckans sallad eftersom det är en varmrätt.

Recept, 4 – 6 pers
500 g pasta
1 gul lök
olja att steka i
3,5 dl (vegetabilisk) grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt och svartpeppar
300 g marinerad tofu
1 burk svarta bönor
1 burk vita bönor
1 ask coctailtomater

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka löken och fräs den mjuk i oljan. Häll på grädden, smula ner buljontärningen och låt koka upp.  Låt sjuda några minuter och smaka av med kryddor.
Tärna tofun och stek i olja tills den fått en fin yta. Skölj bönorna, halvera tomaterna. Blanda alla ingredienserna med den kokta pastan och tillsätt ev mer krydda. Servera med sallad och gärna färsk basilika.

Gräddig pasta med tomater och färsk gurka vid sidan

Tänk på att använda vegetabilisk grädde om du vill ha en vegansk rätt.

14 kommentarer på “Pastagryta med gräddsås och tofu

  1. Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 23 oktober | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 29 januari | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 16 april | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 21 maj | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 19 november | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 14 januari | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 18 mars | Vego Eco

  9. Pingback: Veckomeny 15 juni | Vego Eco

  10. Pingback: Veckomeny 25 januari | Vego Eco

  11. Pingback: Veckomeny 4 oktober | Vego Eco

  12. Pingback: Veckomeny 10 januari | Vego Eco

  13. Pingback: Veckomeny 14 februari | Vego Eco

  14. Pingback: Veckomeny 6 juni | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa