Korv är en favorit för många och denna klassiska rätt går hem hos de flesta, i synnerhet barn. Det är ju dumt att avstå den bara för att man inte vill äta kött. Så kör på en vegovariant istället!
Välj en kryddigare korv för lite mer karaktär eller klassisk falukorv om du föredrar det. Vår favorit är Mild chorizo men det finns många att välja på. Ta en växtbaserad mjölk för att få en vegansk måltid.
Recept:
500 g korv
2 gula lökar
olja till stekning
0,75 dl tomatpuré
3 dl mjölk
salt och peppar
persilja
Dela korven i bitar, klassiska strimlor om du vill. Skala och hacka löken. Fräs korv och lök, tillsätt tomatpurén när korven är färdigstekt. Rör om och späd med mjölk. Koka upp och låt sjuda en stund. Krydda och häll på mer mjölk om det behövs, beroende på hur ”såsig” du vill ha stroganoffen. Tillsätt persilja och rör om, servera med ris och en sallad.
Pingback: Veckomeny 17 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 september | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 6 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 8 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 19 mars | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 maj | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 26 november | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 11 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 12 april | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 17 maj | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 14 februari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 30 maj | Vego Eco