Gyllene korvgryta

Korvgryta i avlång vit form

Konceptet veckans sallad har inte hållits i liv ordentligt men barnen kommer med lite nya idéer då och då. Men inte bara sallader, här är en rätt som blivit en återkommande favorit kreerad av ett av barnen. 

Ett lättlagat recept, en korvgryta med få ingredienser som ofta finns hemma. Och rättens namn förstås från kreatören själv.

Ingredienser:
400 g korv
1 gul lök
4 morötter (ca 350 gram)
olja att steka i
1 förpackning passerade tomater
2 dl grädde
salt och peppar
timjan

Dela korven i bitar, hacka löken och skär morötterna i slantar. Fräs detta i olja några minuter så att det morötterna mjuknar och korven får stekyta. Häll över passerade tomater och grädde, låt koka upp, salta och peppra efter smak. Låt sjuda i ca 10 minuter beroende på hur stora bitar du skurit i, morötterna mjukar men har kvar tuggmotstånd. Smaka av för ev mer salt och peppar samt tillsätt timjan någon minut innan du tar av grytan från plattan.

Servera med t.ex. ris eller potatis samt sallad.

Vegansk korvgryta

15 kommentarer på “Gyllene korvgryta

  1. Pingback: Veckomeny 21 augusti | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 9 oktober | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 12 mars | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 11 juni | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 17 september | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 12 november | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 17 december | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 25 mars | Vego Eco

  9. Pingback: Veckomeny 31 augusti | Vego Eco

  10. Pingback: Veckomeny 22 februari | Vego Eco

  11. Pingback: Veckomeny 22 mars | Vego Eco

  12. Pingback: Veckomeny 8 november | Vego Eco

  13. Pingback: Veckomeny 24 januari | Vego Eco

  14. Pingback: Veckomeny 28 mars | Vego Eco

  15. Pingback: Veckomeny 29 augusti | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa