Långgrillad zucchini i rökmarinad

Grillad zuccini skuren på längden med creme och inlagd lök ovanpå

Birka Cruices har tagit fram Sveriges första veganska kryssningmeny. Detta i samarbete med Maximillian Lundin där grillad zucchini är en del av menyn. Här följer recept på rätten, bon appétit.

Ingredienser, 4 pers:
1 zucchini
3 rostade vitlöksklyftor
1 dl rökt vatten
1 citron
80 g vita bönor
grovkornig senap
havssalt
olivolja
blå vallmofrön
100 g rödlök
1 dl äppelcidervinäger

Skiva zucchinin på längden och stek i grillpanna. Gör en marinad på grovhackad vitlök, rökt vatten, saft och skal av citron. Lägg zucchinin i marinaden 6-8 timmar. Blötlägg och koka de vita bönorna, mixa till en slät puré, späd med kokvattnet, havssalt och fruktig olivolja.

Skiva rödlöken tunt och lägg in i äpplecidervinäger.

Garnera med en klick grovkornig senap och vattenkrasse samt lite dill och rostade blå vallmofrön. Gärna också ett par hela rostade vitlöksklyftor.

Detta recept serveras i kryssningsmenyn som förrätt men passar givetvis att ha som tillbehör till en huvudrätt eller som del i en buffé.

3 kommentarer på “Långgrillad zucchini i rökmarinad

  1. Pingback: Birka lanserar vegansk meny | Vego Eco

  2. Pingback: Frasig kikärtspani med Côte d’Or-sås, vegan | Vego Eco

  3. Pingback: Sorbet på hallon med chokladcrème | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa