Frasig kikärtspani med Côte d’Or-sås, vegan

Frasig kikärtspani med Côte d’Or-sås upplagd på vit tallrik på diagonalen. Bestick vid sidan och tomt glas ovanför.

Detta recept på kikärtspani är en del av den veganska meny som Birka lanserat. Anrättningen i sin helhet består av kikärtspani med dill och spiskummin, Côte d’Or-sås, pommes pavé och krämig bracciasallad.

Ingredienser, 4 personer
Pani
1 1/2 dl kikärtsmjöl
3,7 dl vatten
Citronsaft, havssalt
Côte d’Or-sås
1 msk gul lök + 1 vitlöksklyfta
Små bitar av morot, blekselleri + grön paprika (ca 10 g st)
1,8 dl vitt vin
140 mg krossade tomater
Saffran, timjan, oregano

Bracciasallad
320 g totalt av broccoli, blomkål spetskål och rödkål

Tahinidressing
70 g tahini (sesampasta)
10 ml vatten, citronsaft, havssalt

Pommes pavé
1 kg bakpotatis Havssalt

Recept:
Koka kikärtsmjöl och vatten under omrörning i 12 minuter. Tillsätt citronsaft och salt. Häll upp på en oljad plåt och låt svalna. Skär i bitar. Vila i kylen. Bryn bitarna på hög värme i olja före servering. Mixa grönsakerna till såsen med vitt vin. Fräs i olivolja. Tillsätt tomater och saffran. Låt puttra i 40 minuter. Salta och peppra.

Klä en ugnsfast form med smörpapper. Skiva potatis tunt. Vänd med grädde och salt. Lägg skivorna omlott så att det blir cirka ett 4-5 cm högt lager. Lägg smörpappret över potatisen med en tyngd. Baka i ugn 220 grader i 80 minuter. Låt kallna. Skär i bitar. Värm i 180 grader i 15 minuter.

Till serveringen, mixa dressingen och slå över salladen, garnera med gröna blad. Smaklig måltid!

Till förrätt serverar Birka långgrillad zucchini i rökmarinad, recept på den rätten hittar du här.

2 kommentarer på “Frasig kikärtspani med Côte d’Or-sås, vegan

  1. Pingback: Sorbet på hallon med chokladcrème | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 10 maj | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa