Yosa utökar sortimentet med fler havreprodukter

Tetraförpackningar bredvid varandra på ett bord

Yosa har producerat havreprodukter i 20 år och släpper nu flera nyheter på den svenska marknaden, både snacks och matlagningsprodukter.

Fazer Yosa har uppdaterat sitt sortiment och släpper nio olika produkter. Det är en variation av produkter med allt från havresnacks som overnight oats till vardagsprodukter som havremjölk och matlagningsvaror. Målet är att förstärka havrens roll i konsumenternas dagliga kost och utnyttja havrens potential på ett mer mångsidigt sätt.

Fazer Yosa är gjord på nordisk havre, vilken räknas som en av världens bästa. Trots sina 20 år av växtbaserade mejerialternativ är de nog okända för många. I Sverige har de inte gjort stort väsen av sig även om vi är en del som njutit av deras yoghurt och även en Fraiche-liknande produkt vilken jag konsumerade flitigt innan Oatly lanserade sin iFraiche.

– Vi ser ett växande intresse för havreprodukter globalt och är redo att driva efterfrågan med nya innovativa Fazer Yosa-produker i toppkvalité. Även om marknaden blir allt mer mättad tror vi att det finns en ökande efterfrågan på Fazer Yosa, som är överlägsna gällande smak och innovation enligt konsumenttester. Konsumenter värdesätter välsmakande produkter som främjar välbefinnande och kräver att företag har en ansvarsfull produktion, säger Heli Anttila, VP Supply chain and operations.

Ja, vi får väl se hur de lyckas med att ta marknadsandelar i Sverige. Marknaden kan inte vara mättad ännu, tvärtom så upptäcker fler och fler fördelarna med växtbaserade mejerialternativ. Så länge de är goda vill säga men det är de enligt en undersökning som Yosa hänvisar till. Där säger de att deras havredryck vann över “den marknadsledande svenska konkurrenten i smaktest bland konsumenter”.

Innehåller probiotika

Fazer Yosamellanmålen är fermenterade vilket innebär att råvaran har jäst i en kontrollerad process. De innehåller probiotika vilket skiljer Fazer Yosa från andra havreprodukter på marknaden. Yosa påminner även om hälsofördelar med havre, som att det innehåller betaglukan som har flera positiva hälsoeffekter, vilket bland annat fastställts av EU. Havre innehåller E-vitamin- och omega-6 och är ett hållbart sätt att få i sig fibrer och protein.

Några av de Fazer Yosa-produkter som finns i svenska butiker är havredryck, overnight oats i ett par smaker och flera olika snacks. Fler Fazer Yosa-nyheter planeras framöver.

Frukostdukning med yoghurt, kaffe och flingor sett uppifrån

3 kommentarer på “Yosa utökar sortimentet med fler havreprodukter

    • Hej Kim,
      De borde finnas hos de flesta livsmedelsbutiker. Yosa ägs av Fazer så de har bred distribution. Hittar du de inte i ”din” butik så be dem ta in det i sortimentet.

  1. Pingback: Nya havredrycker från Yosa | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: