Site icon Vego Eco

Lista över vegetabiliskt godis

Inlägget om godis jag gjorde för ett tag sedan har verkligen varit till stor nytta otaliga gånger i samband med kalas, både för oss och andra. Men jag måste erkänna att jag sedan dess inte har kontrollerat hur det har ändrats i utbudet. Dels för att vi inte köper så mycket godis och då oftast det vi redan vet funkar. Läser förstås på produkten, man vet ju aldrig om de fått för sig att ändra ingredienserna. 

Jag fick en fråga om ingredienser som gjorde att jag ändå ville uppdatera mig lite grann. Jag gjorde några ”stickprov” på de som står i listan över Malacos och Cloettas lista och de stämde. På Karamellkungen var det några jag inte hittade så jag skrev till dem för att höra om de hade någon uppdaterad info att bjuda på. 

De berättade att de håller på att fylla ett informationssystem och har för avsikt att framöver kunna lista de produkter som är vegetabiliska. De har även gått ut med en uppmuntran till sina leverantörer och att ersätta karmin i de fall det är möjligt. De vill gärna att leverantörer väljer vegetabilier då det inte gör ”någon skillnad för produktens slutresultat”. Det är positivt tycker jag. 

De skickade även den här listan över produkter i deras sortiment som ska vara vegan: 

Sura colanappar
Store Truxa
Citronläppar
Screech
Salta bomber
Green Ammo
Äppelkablar
Kolaskruvar
Salt Pistoler
Colasticks
Bubs Sød Lakrids
Saltskallar Micro
Salta Pistoler
Saltade Däck
Saltade Fiskar
Lakrits Katten
Stora Saltskallar
Saltskallar
Sherrifstjärna Cola/Lakrits
Funny Kids Salt
Sheriffstjärna cola /lakrits
Bamsing, Lakrits Superfylld
Pepprade Dödskallar
Bamsing, lakrits superfylld
Pepprade dödskallar
Hokuspokus tuttifrutti
Cross Checking
Hokuspokus kola/salt

Exit mobile version