Fler sorters vegetabiliskt godis

Det finns ett par inlägg om vegetariskt godis här sedan tidigare. Dels ett med anledning av frågor jag ofta får gällande barnkalas och sedan en ny lista då jag fick en uppdatering från Karamellkungen med vilket godis de har som är utan animaliska ingredienser. 

Min man uppmärksammade mig nyligen på ett för oss nytt godis, nämligen Bubs som är utan animaliskt gelatin. Deras lösgodis har visst funnits ett tag, men nu finns även påsar och det är dem som gjort oss uppmärksamma på deras produkter. 


Jag har varit i kontakt med Bubs och dessa sorter är de som man kan äta om man vill ha vegetabiliska ingredienser: 


Lakritskatter
Saltskallar
Saltade fiskar
Saltade däck
Tuttifrutti ovaler
Salta pengar
Colapinnar
Bubs sötlakrits
Salta pistoler
Sheriff Cola/lakrits
Päron/lakrits björnar
Stora saltskallar

De har några sorter till som skulle kunnat gå att äta om det inte vore för färgämnet E120 (löss) och jag undrade om de inte kunde byta ut det då de i övrigt verkar arbeta för vegetabiliska ingredienser. Jag fick svaret att de inte hittat något bra alternativ som lever upp till deras krav men om det gör det så kommer de titta på det.

En annan godisleverantör vi ramlat över är Katjes som till och med har ett så fint hjärta på sina påsar som talar om att produkten är fri från animaliskt gelatin.

Fint va!? Underbart, snacka om att det underlättar när man ska handla. Att be någon icke insatt köpa vegetabiliskt godis är annars inte det lättaste om man inte har god syn och tålamod att läsa igenom utbudet på hyllorna.

Ytterligare vegetabiliskt godis som jag tyvärr har helt har glömt att ta med tidigare är Kung Markatta. Deras klubbor är just nu en favorit här hemma och de har några vegsorter:

Fruktbjörnar
Pepparmintstabletter
Fruktblandning fruktdrops
Fruktklubbor

4 kommentarer på “Fler sorters vegetabiliskt godis

  1. Blev superglad när jag sprang på Katjes på min lokala ICA Maxi, överförtjust i både konsistensen och smaken. Ett absolut måste-testas från mig (speciellt lakritspandorna)!

  2. Kul att höra! Blir säkert fler som vill testa nu. Och bra att det blir mer vegetabiliskt godis lättillgängligt.

  3. Pingback: Lössens utbredning i vår föda | Vego Eco

  4. Pingback: Bubs gör sitt skumgodis gelatinfritt | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: