Lista över vegetabiliskt godis

Inlägget om godis jag gjorde för ett tag sedan har verkligen varit till stor nytta otaliga gånger i samband med kalas, både för oss och andra. Men jag måste erkänna att jag sedan dess inte har kontrollerat hur det har ändrats i utbudet. Dels för att vi inte köper så mycket godis och då oftast det vi redan vet funkar. Läser förstås på produkten, man vet ju aldrig om de fått för sig att ändra ingredienserna. 

Jag fick en fråga om ingredienser som gjorde att jag ändå ville uppdatera mig lite grann. Jag gjorde några ”stickprov” på de som står i listan över Malacos och Cloettas lista och de stämde. På Karamellkungen var det några jag inte hittade så jag skrev till dem för att höra om de hade någon uppdaterad info att bjuda på. 

De berättade att de håller på att fylla ett informationssystem och har för avsikt att framöver kunna lista de produkter som är vegetabiliska. De har även gått ut med en uppmuntran till sina leverantörer och att ersätta karmin i de fall det är möjligt. De vill gärna att leverantörer väljer vegetabilier då det inte gör ”någon skillnad för produktens slutresultat”. Det är positivt tycker jag. 

De skickade även den här listan över produkter i deras sortiment som ska vara vegan: 

Sura colanappar
Store Truxa
Citronläppar
Screech
Salta bomber
Green Ammo
Äppelkablar
Kolaskruvar
Salt Pistoler
Colasticks
Bubs Sød Lakrids
Saltskallar Micro
Salta Pistoler
Saltade Däck
Saltade Fiskar
Lakrits Katten
Stora Saltskallar
Saltskallar
Sherrifstjärna Cola/Lakrits
Funny Kids Salt
Sheriffstjärna cola /lakrits
Bamsing, Lakrits Superfylld
Pepprade Dödskallar
Bamsing, lakrits superfylld
Pepprade dödskallar
Hokuspokus tuttifrutti
Cross Checking
Hokuspokus kola/salt

6 kommentarer på “Lista över vegetabiliskt godis

  1. Jättebra jobbat! Sedan låter det lovande att de vill ersätta karmin med något annat. Så j… onödigt att tillsätta det eftersom det enbart har en estetisk effekt.Kram

  2. Visst är det lovande! 🙂 Verkligen onödigt, så vi får väl fortsätta hoppas på ändring här.

  3. Hej! Jättebra att detta uppmärksammas och det låter himla bra att de börjar ifrågasätta att använda karmin. Det måste ju bara vara av gammal vana som det används kan man tycka. Kan passa på att tipsa om Djurens rätts app som heter Djurvänligt. Där kan man söka på pälsfria butiker, ej djurtestade produkter, e-nummer (vad dom innebär) och vilka produkter som olika företag har som är vego. Jag tror att dom menar vegan med vego. Tror jag i alla fall. Har inte kollat allt. Ha en bra dag!

  4. Pingback: Lössens utbredning i vår föda | Vego Eco

  5. Pingback: Fler sorters vegetabiliskt godis | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: