Site icon Vego Eco

Recept vegetarisk Pasta Carbonara, utan ägg och mjölk

Efter att min son blev veg så har jag upptäckt att det finns en uppsjö av ersättningar för köttprodukter. Klassiska rätter innehållandes kött är därför inte svåra att veganisera.

Personligen har jag svårt för köttefterapningar då jag psykiskt upplever dem som kött. Jag har till exempel svårt att äta (soja)korv med bröd. Nu har jag dock testat att göra en traditionell kötträtt och jag kunde äta den utan större problem då det var en rätt som jag inte hade några associationer till sedan tidigare.

Pasta Carbonara är ingen rätt som har ätits runt omkring mig under min uppväxt. Detta gjorde att jag kunde äta utan att min hjärna la sig i alltför mycket. En favoriträtt i familjen numer, så här är recept på den gamla klassiska pasta carbonara. Ett veganskt sådant, helt djurfri utan ägg- och mjölkprodukter som även köttätare tyckte smakade som ”vanlig” carbonara.

Ingredienser:
spaghetti
olja till stekning
1 gul lök
1 paket vegetariska baconbitar eller annan vegetarisk skinka eller korv, strimlad/hackad
2,5 dl havregrädde
2 tsk NoEgg
1 dl riven ost (mjölkfri)
salt och svartpeppar

Koka spaghettin enligt anvisning på paketet. Finhacka löken och stek den i olja. Lägg sedan i baconbitarna och låt dem fräsa med i 3-4 minuter. Koka upp grädden och vispa ner NoEgg och osten. Låt det sjuda någon minut så att det blandas väl. Krydda. Blanda pastan med fräset och såsen.

Exit mobile version