Site icon Vego Eco

Vegansk osso buco

Ris med morötter i stavar med sås och hackad persilja

Varför krångla till det? Gott och lättlagat! Vegetarisk variant av osso buco med morötter och palsternacka.

Ingredienser, 4 pers
500 g morötter
300 g palsternackor
2 gula lökar
vegetabiliskt smör eller olja till stekning
1 burk hela tomater
1 iFraiche eller motsvarande vegetabilisk fraîche
1 grönsaksbuljongtärning
salt och svartpeppar
Till servering:
hackad persilja
ris

Skala och skär morötter och palsternackor i stavar eller mindre bitar. Skala och klyfta löken. Fräs löken i smör, lägg i morötter och palsternackor och fräs ytterligare några minuter. Smula över buljongtärningen och häll i tomaterna med sitt spad. Låt sjuda på svag värme under lock cirka 10–15 minuter tills rotsakerna börjat mjukna. Tillsätt iFraiche och smaka av med salt och peppar, låt koka upp.

Servera med ris och strö över färsk persilja.

Exit mobile version