Risotto är en ny favorit hos barnen. Det här är en av de varianter vi brukar göra.
Ingredienser, 5 – 6 pers
1 gul lök
5 morötter
1,5 liter grönsaksbuljong
2 msk margarin/smör
5 dl risottoris
1 dl vitt vin
200 g bönor, t.ex haricot verts, edamamebönor
salt, peppar och persilja
1 dl riven ost
Hacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Värm buljongen i en kastrull och håll den varm under hela tillagningstiden. Lägg i morötterna i buljongen. Fräs löken i smöret någon minut i en stor kastrull och tillsätt därefter riset och fräs ytterligare ett par minuter. Häll över vinet och låt det fräsa med riset ett par minuter. Häll över någon deciliter av buljongen över riset och låt riset småkoka. Fortsätt att hälla över buljong och morötter över riset och låt buljongen koka in. Lägg i bönorna i buljongen efter cirka tio minuter. Efter cirka 25 minuter ska all buljong vara slut och riset vara klart. Krydda med salt, peppar och persilja, rör ner osten och låt stå ett par minuter innan servering.
För en vegetarisk risotto, tänk på att använda mjölkfri ost och vegetabiliskt margarin.
Pingback: Veckomeny 26 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 4 december | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 7 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 24 januari | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 7 mars | Vego Eco