Site icon Vego Eco

Kikärtsbiffar med tabouleh

Kikärtsbiffar ovanpå tabouleh, grå, rullad servett till höger om tallriken
Jag har kombinerat ett par recept jag sett på olika håll som blir väldigt bra tillsammans. Går även väl hem hos barnen (för att vara mina), som annars brukar backa när det är grönsaker i närheten.
Jag gjorde kikärtsbiffarna (nästan) enligt recept och serverade dem tillsammans med persiljetabouleh som gjordes med detta recept som utgångspunkt. Recept:
Kikärtsbiffar:
1 knippe salladslök
2 burkar kikärtor (mängd att utgå ifrån, använd gärna egna du blötlagt)
2 st kokta potatisar
1/2 tsk koriander
1 tsk örtsalt
peppar
ströbröd
olivolja

Hacka salladslöken. Skölj kikärtorna om de kommer från burk och mixa dem tillsammans med potatisen. Blanda detta noga med kryddorna. Forma till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i ströbröd och stek gyllenbruna i olja, ca 5 min på varje sida.
 
Tabouleh:
2,5 dl bulgur
1 dl persilja
2 – 3 tomater (beroende på storklek)
1 stor avocado
1 rödlök
0,75 dl mandel
 
Dressing:
Saft av en halv citron
3 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
 
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hacka persilja, skär tomater och avocado i små tärningar. Hacka rödlöken och mixa mandeln fint. Blanda allt tillsammans med bulgur i en skål. Rör ihop dressingen och häll över. Låt gärna stå en liten stund att dra.
Servera gärna tillsammans med en god sås.
Exit mobile version