Kikärtsbiffar med tabouleh

Jag har kombinerat ett par recept jag sett på olika håll som blir väldigt bra tillsammans. Går även väl hem hos barnen (för att vara mina), som annars brukar backa när det är grönsaker i närheten.
Jag gjorde kikärtsbiffarna (nästan) enligt recept och serverade dem tillsammans med persiljetabouleh som gjordes med detta recept som utgångspunkt. Recept:

Kikärtsbiffar:
1 knippe salladslök
2 burkar kikärtor (mängd att utgå ifrån, använd gärna egna du blötlagt)
2 st kokta potatisar
1/2 tsk koriander
1 tsk örtsalt
peppar
ströbröd
olivolja

Hacka salladslöken. Skölj kikärtorna om de kommer från burk och mixa dem tillsammans med potatisen. Blanda detta noga med kryddorna. Forma till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i ströbröd och stek gyllenbruna i olja, ca 5 min på varje sida.
 
Tabouleh:
2,5 dl bulgur
1 dl persilja
2 – 3 tomater (beroende på storklek)
1 stor avocado
1 rödlök
0,75 dl mandel
 
Dressing:
Saft av en halv citron
3 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
 
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hacka persilja, skär tomater och avocado i små tärningar. Hacka rödlöken och mixa mandeln fint. Blanda allt tillsammans med bulgur i en skål. Rör ihop dressingen och häll över. Låt gärna stå en liten stund att dra.
Servera gärna tillsammans med en god sås.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: