Ajvarkryddad bulgursallad

Det här är en matig sallad med mycket smak, ta gärna i lite mer med kryddorna men för mina barns smakökar passar denna komposition bra.

Vinägretten såg jag i ett recept i en tidning från Coop och har sedan anpassat ingredienserna efter vår smak. Salladen passar utmärkt att äta även kall och är ett bra alternativ att ha med till buffébordet eller picknick när säsongen erbjuder den möjligheten.

Ingredienser, 6 pers
4 dl bulgur
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
5 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk ajvar relish
1/2 msk agave
salt och peppar
1 förpackning marinerad tofu
2 paket veef (chi chi, tzay eller annat alternativ går också bra, veef har en kryddig smak som passar till ajvarkryddningen)
olja
1 stor rödlök
2 dl persilja
1 – 1,5 gurka beroende på storlek

Koka bulguren enligt förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Rör under tiden ihop olja, vinäger, ajvar, agave och kryddor. Häll detta över bulguren när den är färdig och rör samman.
Tärna tofun och stek den och veefbitarna i olja några minuter tills bitarna är genomstekta och tofun fått fin yta. Hacka rödlöken och persiljan, tärna gurkan och blanda sedan samman alla ingredienser.

Servera tillsammans med ett gott bröd.

Ajvarbulgur

 

Annonser

2 Comments on “Ajvarkryddad bulgursallad

  1. Pingback: Än är det sommar! Picknick för hela slanten | Vego Eco

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: