Site icon Vego Eco

Två luftiga, enkla bröd över natten

Goda och enkla bröd att baka och det är ju så härligt att äta frukost till doften av nybakat bröd vilket du kan i och med att de kan jäsa över natten. Passar även utmärkt till en god sallad.  

Ingredienser, 2 bröd
25 g jäst
6 dl fingervarmt vatten 
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 msk linfrö
11 – 12 dl vetemjöl
25 g (mjölkfritt) margarin
ev (havre)mjölk och frön 
Smula ner jästen i bunken och lös upp den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, gryn mjöl och margarin. Kör i maskin 4 – 5 minuter, det dubbla för hand. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i två. Forma dem till limpor och lägg dem i att jäsa på bakplåtspappersklädd plåt eller i brödkorgar och ställ i kylen över natten. 

På morgonen, ta ut bröden och låt dem jäsa i rumstemberatur medan ugnen värms upp till 250°C. Om du vill, pensla bröden med lite mjölk och strö över frön. Grädda bröden i 250°C i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och grädda i ca 30 minuter till. 

Exit mobile version