Två luftiga, enkla bröd över natten

Goda och enkla bröd att baka och det är ju så härligt att äta frukost till doften av nybakat bröd vilket du kan i och med att de kan jäsa över natten. Passar även utmärkt till en god sallad.  

Ingredienser, 2 bröd
25 g jäst
6 dl fingervarmt vatten 
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 msk linfrö
11 – 12 dl vetemjöl
25 g (mjölkfritt) margarin
ev (havre)mjölk och frön 
Smula ner jästen i bunken och lös upp den i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, gryn mjöl och margarin. Kör i maskin 4 – 5 minuter, det dubbla för hand. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela den i två. Forma dem till limpor och lägg dem i att jäsa på bakplåtspappersklädd plåt eller i brödkorgar och ställ i kylen över natten. 

På morgonen, ta ut bröden och låt dem jäsa i rumstemberatur medan ugnen värms upp till 250°C. Om du vill, pensla bröden med lite mjölk och strö över frön. Grädda bröden i 250°C i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och grädda i ca 30 minuter till. 

2 kommentarer på “Två luftiga, enkla bröd över natten

  1. Hej. Blir inspirerad! Går det månne att ersätta margarinet med olja? Och hur mycket då ungefär, 1/2-1dl?/s

  2. Hej S,Ursäkta sent svar.Jag brukar ha olja i olika bröd, funkar också bra. Då brukar jag dock ta det innan jag tillsätter mjöl. Motsvarande mängd i detta fall borde vara ca 2 – 3 msk. Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

%d