Råg- och kruskalimpa

Ett lite grövre bröd men ändå lätt och luftigt. Låt det jäsa över natten och njut av nybakat till frukost!

Ingredienser, 2 st bröd:
50 g jäst
8,5 dl vatten
1 msk salt
1 msk mörk sirap
2 dl rågmjöl
2 dl kruskakli
1,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrön
ca 12 – 14 dl vetemjöl

Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och därefter de övriga ingredienserna, ca 12 dl vetemjöl. Kör i maskin 5 minuter, tillsätt ev lite mer av vetemjölet om degen är väldigt lös. Den ska inte vara rinnande. Täck över degen och låt jäsa i kylen över natten.

På morgonen, sätt ugnen på 200°C. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till limpor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa medan ungen blir varm. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 45 – 50 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Ett favoritbröd just nu, bästa frukostbrödet för en god start på helgen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: