Auberginegratäng med krämig sås, passar utmärkt med ris eller potatis och en sallad till. Använd mjölkfria alternativ för vegansk gratäng.
Ingredienser, 4 pers.
1 aubergine
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 förpackning/burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
2,5 dl iMat/matlagningsgrädde
1 tsk No Egg
salt och peppar
olja
riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Skiva auberginen och salta. Vattna ur den, går fint att göra en snabbvariant genom att lägga skivorna hushållspapper medan du förbereder resten.
Koka upp grädden i en kastrull och låt det sjuda en stund. Hacka under tiden löken och fräs i olja. Häll på krossade tomater, tomatpuré och buljongärning och låt koka ca 5 minuter. När grädden har kokat ihop, rör ner No Egg.
Torka av auberginerna och stek någon minut på varje sida i lite olja. Lägg dem sedan i en form, varva med tomatsåsen. Häll sist på gräddsåsen och strö över riven ost. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter, tills den fått fin färg.
Pingback: Veckomeny 10 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 2 oktober | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 18 juni | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 22 oktober | Vego Eco