Auberginegratäng

Gratäng i glasform

Auberginegratäng med krämig sås, passar utmärkt med ris eller potatis och en sallad till. Använd mjölkfria alternativ för vegansk gratäng.

Ingredienser, 4 pers.
1 aubergine
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 förpackning/burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
2,5 dl iMat/matlagningsgrädde
1 tsk No Egg
salt och peppar
olja
riven ost

Sätt ugnen på 225°C. Skiva auberginen och salta. Vattna ur den, går fint att göra en snabbvariant genom att lägga skivorna hushållspapper medan du förbereder resten.

Koka upp grädden i en kastrull och låt det sjuda en stund. Hacka under tiden löken och fräs i olja. Häll på krossade tomater, tomatpuré och buljongärning och låt koka ca 5 minuter. När grädden har kokat ihop, rör ner No Egg.

Torka av auberginerna och stek någon minut på varje sida i lite olja. Lägg dem sedan i en form, varva med tomatsåsen. Häll sist på gräddsåsen och strö över riven ost. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter, tills den fått fin färg.

4 kommentarer på “Auberginegratäng

  1. Pingback: Veckomeny 10 juli | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 2 oktober | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 18 juni | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 22 oktober | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa