Ekologiskt trendskifte – Oatly lanserar iKaffe Ekologisk

En förpackning Oatly iKaffe Ekologisk

Det är ett glädjande besked för alla kaffeälskare och andra havredryckskonsumenter som har efterfrågat en ekologisk veganbarista. Nu lanserar Oatly en välkommen nyhet: Oatly iKaffe Ekologisk.

Det har varit lite glest med nyheter från det uppkäftiga havreföretaget senaste tiden. Men nu kommer en; efter många års väntan kommer vi äntligen att få njuta av en ekologisk variant av den gamla trotjänaren iKaffe. Sedan lanseringen av Oatlys baristamjölk för tio år sedan har den hittat sin plats som en favorit hos både konsumenter och professionella baristor. 

Nu tar Oatly ett steg framåt genom att lansera en ekologisk version av iKaffe, helt i linje med en ökad efterfrågan på ekologiska alternativ. Särskilt inom vegosegmentet där detta är något som är saknat.

Ilse Siekkinen, General Manager på Oatly Norden, är minst sagt stolt över iKaffes framgång och det ökade intresset för en ekologisk variant. ”Vi är verkligen malliga över att iKaffe är en så pass älskad produkt i de svenska hushållen och på caféer, och efterfrågan på en ekologisk iKaffe har varit stor. För oss som vill göra det enklare för fler att göra mer klimatsmarta val, som att byta komjölken mot havredryck för att minska klimatavtrycket, hoppas vi att en ekologisk variant av vår populära iKaffe kan få ännu fler att ta det steget”.

Lanseringen tycks komma mycket lägligt. De senaste åren har det kommit flera rapporter om nedgående försäljning av ekologisk mat men nu verkar trenden vända. Enligt Svenskt Ekoindex senaste rapport, som kom igår, ökade ekologiskt för första gången på tre år, totalt +2,8 procent. 2023 började med en stor nedgång för den ekologiska maten, men som under det sista kvartalet istället ökade försäljningen av ekologisk mat. Låt oss hoppas att den ökade efterfrågan på ekologiskt håller i sig och att vi fortsätter att välja mer hållbara alternativ för vår hälsa och miljö.

Oatlys ekologiska iKaffe är KRAV-märkt och tillverkad på svensk havre. Den innehåller enbart ekologiska ingredienser och finns att köpa i butik från vecka 8.

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa