Citronkaka

Gjorde en citronkaka förra veckan och har nu fått frågan om receptet. Kul att den blev uppskattad, alla barn gillade den verkligen! Så här kommer det:

Citronkaka, ingredienser:
150 g smör
1,5 dl vatten
1,5 tsk husk
2 dl socker
0,75 dl grädde (iMat)
saft och skal från 1 citron (även till glasyren)
3 tsk bakpulver
3 dl mjöl

Glasyr:
1,5 dl florsocker
(citron)

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vatten och husk och koka upp. Tag från plattan, häll över i en bunke och vispa ett par minuter. Tillsätt socker och vispa någon minut till. Blanda ner grädde, smör, hälften av citronsaften och skalet. Vispa ett par minuter till. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner till en jämn och fin smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Ta ut och låt svalna.

Blanda florsocker och andra hälften av citronsaften till en smidig glasyr. Bred glasyren över kakan och strö över strimlat skal.

Jag passade med denna kaka på att inviga den fina bakform jag fick i julklapp av mina barn. Det är onekligen trevligt med fina kakor. Denna har de köpt på Lagamati där de har en del fina bakgrejer.


En kommentar på “Citronkaka

  1. Pingback: Klämdag blev bakdag | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa