Recept

Alla recept som publiceras här är lagade med ingredienser utan ägg och mjölk vilket gör att de kan ätas av alla som lider av dessa vanliga allergier, likväl som av veganer.

Står det till exempel grädde eller mjölk så använder jag växtbaserad sådan. Jag har några gånger fått kommentarer om att recepten inte är vegan när det står ”mjölk” men jag skriver på detta sätt av två anledningar. Dels för att det finns så många olika alternativ att välja på och alla har sina egna favoriter, till exempel ris, havre, soja etc.

Den andra anledningen – som jag hoppas gör att fler förstår hur lätt det är att gå från laktovegetarian till vegetarian – är att en utan att behöva anstränga sig det minsta kan laga mat och baka på ett sätt som inte skadar djur och orsakar långt mycket mindre miljöpåverkan än animaliska alternativ. Svårare än så är det alltså inte! Tänk bara till exempel havre istället för ko när det står grädde eller liknande.

Recepten som läggs ut är även ”godkända” av de flesta i familjen efter omröstning. Vi sparar inte recept som inte barnen gillar, de flesta är istället sådana som är av barnvänlig karaktär. Ord som i och för sig är väldigt svåra att sätta fingret på vad det är eftersom barn, precis som vuxna, tycker olika. Men hos oss så är det främst så att de inte är så kryddstarka då det inte går hem hos mina små. Så dra gärna på kryddsättningen lite mer än vad jag anger! Dessutom är rätterna i regel lättlagade, hungriga små vid benen när en kommer hem efter jobbet kräver snabba anrättningar.

Lagar jag recept från böcker eller andras sajter så återger jag aldrig utan deras tillstånd och länkar alltid. Jag är av den ”gamla sorten” och lägger aldrig ut vare sig bilder eller text utan någons medgivande.

Du hittar alla recept från menyn ovan.

Missa inga nyheter!

Fyll in din epostadress så kommer du att få ett meddelande när det finns en uppdatering. Det kommer endast att skickas epost med info om nya inlägg på Vego Eco. Du kan enkelt avbeställa brevet om du ångrar dig. Klicka här för att anmäla dit till Vego Ecos nyhetsbrev.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: