Source Code av Duncan Jones snart premiär

De som ivrigt väntat på att få se en ny film av Duncan Jones får snart sin belöning nu när Source Code snart har premiär (3:e augusti). Förra filmen Moon blev rätt hajpad och vann priser. Jag blev lite besviken när jag såg den, antagligen just på grund av de höga förväntningar som jag fick av allt jag hörde men det var helt klart sevärd. När nu nästa film kommer så kan man onekligen se en del likheter men den är fylld med mycket mer action och flörtar tycker jag med en bredare publik.


Filmen handlar om Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) som plötsligt vaknar upp på ett tåg på väg mot Chicago. Han känner inte igen sin medresenär och när han ser sin egen spegelbild är det någon helt annan än sig själv han ser. Lite senare sprängs tåget och alla passagerare dör. Det visar sig att Stevens är med i ett hemligt program där hans medvetande planteras i en av passagerarna för att hitta terroristen. Instruktionerna är att återvända till tåget och återuppleva de sista åtta minuterna på tåget om igen tills han lyckas identifiera bombmannen och på så sätt förhindra sprängningen.


I Source Code får du en blandning av science fiction, action, lite romantik och jag tycker att den är både underhållande och ganska spännande. Störde mig på att den var så oerhört förutsägbar bara, dock hade jag fel… Allt jag var säker på skulle hända hände inte så alltså var den inte riktigt så förutsägbar när allt kom omkring. En annan sak jag gillar är att filmen både är rätt snygg och även bjuder på action men ”bara” kostade 32 miljoner dollar vilket inte är mycket med Hollywood-mått.


Så lite biosvalka med Source Code kanske kan passa? Sevärd, ett annat upplägg än de vanliga action och scfi-filmer som det brukar bjudas på.


Gillar verkligen filmaffischen till Moon, kan inte låta bli att lägga med den.


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: