Från burgarpionjärer till vegoförebilder

Oumph! vegansk Smashed Burger, i bakgrunden pommes

Imorgon öppnar Gröna Lund portarna igen för en ny säsong och i år har de något extra att fira – 140 år av tivolihistoria. Förutom en imponerande lineup av över 40 konserter och föreställningar kan vi även mätta magen med en ny burgare.

Grönans relation till burgare går långt tillbaka. Något av pionjärer var de 1959 en av de första i Sverige att sälja hamburgare och till årets säsong lanserar de nyheten ”Hekto Smashed Burgers”. Likt deras inkluderande tradition senaste åren kommer den även i ett veganskt utförande gjord på smashed Oumph!. 

Oumph! vegansk Smashed Burger, i bakgrunden pommes

Genom att erbjuda veganska alternativ som en självklarhet, som de gjort senaste åren, underlättas onekligen både möjligheten att göra ett medvetet val för miljön och djuren men även normaliseringen av vegomat. Enkelheten! Inte ens de som kanske gärna vill äta vego orkar gå runt för att leta när en är på ett nöjesfält. Det måste vara enkelt och finnas överallt.

Det är fint att se hur Gröna Lund sedan många år ser veganskt som en självklar del av sitt matutbud. Oumph!-burgarna är riktigt goda och den kryddiga vegomajonnäsen gjorde det extra smakrikt. Just majonäs och såser brukar annars vara något som missas i vegoutbud. Att en blir erbjuden sallad, burgare eller annan mat, men utan något såsigt. Torrt och tråkigt. Inte ok. Men så inte här, mycket välkommet!

Pommes doppas i en burk med vegansk majonnäs

Lämna ett svar

%d