Jag har kombinerat ett par recept jag sett på olika håll som blir väldigt bra tillsammans. Går även väl hem hos barnen (för att vara mina), som annars brukar backa när det är grönsaker i närheten.
Jag gjorde kikärtsbiffarna (nästan) enligt recept och serverade dem tillsammans med persiljetabouleh som gjordes med detta recept som utgångspunkt. Recept:
Jag gjorde kikärtsbiffarna (nästan) enligt recept och serverade dem tillsammans med persiljetabouleh som gjordes med detta recept som utgångspunkt. Recept:
Kikärtsbiffar:
1 knippe salladslök
2 burkar kikärtor (mängd att utgå ifrån, använd gärna egna du blötlagt)
2 st kokta potatisar
1/2 tsk koriander
1 tsk örtsalt
peppar
ströbröd
olivolja
Hacka salladslöken. Skölj kikärtorna om de kommer från burk och mixa dem tillsammans med potatisen. Blanda detta noga med kryddorna. Forma till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i ströbröd och stek gyllenbruna i olja, ca 5 min på varje sida.
2 burkar kikärtor (mängd att utgå ifrån, använd gärna egna du blötlagt)
2 st kokta potatisar
1/2 tsk koriander
1 tsk örtsalt
peppar
ströbröd
olivolja
Hacka salladslöken. Skölj kikärtorna om de kommer från burk och mixa dem tillsammans med potatisen. Blanda detta noga med kryddorna. Forma till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i ströbröd och stek gyllenbruna i olja, ca 5 min på varje sida.
Tabouleh:
2,5 dl bulgur
1 dl persilja
2 – 3 tomater (beroende på storklek)
1 stor avocado
1 rödlök
0,75 dl mandel
Dressing:
Saft av en halv citron
3 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Hacka persilja, skär tomater och avocado i små tärningar. Hacka rödlöken och mixa mandeln fint. Blanda allt tillsammans med bulgur i en skål. Rör ihop dressingen och häll över. Låt gärna stå en liten stund att dra.
Servera gärna tillsammans med en god sås.
Pingback: Veckomeny 31 juli | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 30 augusti | Vego Eco
Pingback: Veckomeny 7 mars | Vego Eco