Dockverkstad på Östasiatiska museet

Efter vad som känns som en evighetstid av sjukdom här hemma så kunde vi alla tillsammans lämna hemmet idag. V som varit sjuk senast var förtfarande trött, men så skönt att det går åt rätt håll. Tanken från början var att vi skulle till Kulturhusets filmverkstad. Något dottern (och jag) sett fram emot men i sista stund ändrade hon sig. Mycket trist, men vi fick en jättetrevlig dag ändå. Vi åkte istället till Östasiatiska Museet där de har dockverkstad under sportlovet. I Japan firar man Dockornas festival den 3:e mars, detta och en del annat fick vi lära oss på visningen som var på förmiddagen. Efter det var det dags för pyssel och lek.

De två minsta lekte förstås.


Men de två större gjorde jättefina dockor.

Verkligen kul med lite skapande och underbart att äntligen får göra något tillsammans.

Så här fina blev deras dockor.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: