Ört- och vitlöksbaguetter

Hade Tofutti mjukost hemma som jag behövde göra av med. Bästa idén jag kunde komma på var att baka med det. Ett test som föll väl ut. Det blir ett luftigt och gott bröd med en mild smak av örter och vitlök. Inte med den kraftiga och dominanta vitlökssmak som ”traditionella” vitlöksbröd har utan här mer som krydda till brödet. Bra för den som inte är så extremt förtjust i väldigt stark vitlökssmak.

Recept, 2 stora baguetter

5 dl fingervarmt vatten
50 g jäst
110 g Creamy Smooth örter & vitlök (ungefär halva burken)
1 krm salt
1 dl solrosfrön
200 g grahamsmjöl
550 g vetemjöl

Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och Creamy Smooth. Rör om så att osten löser sig och tillsätt sedan salt, solrosfrön, grahamsmjöl och vetemjöl. Kör i maskin i 5 min. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 tim.

Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma till två baguetter och vrid dem. Snitta dem och låt sedan jäsa i 20 min.

Grädda nederst i ugnen på 250°C i 7 minuter. Sänk värmen till 175°C och grädda i ytterligare 30 min. Låt svalna på galler under duk.


Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: