Lyx med babysim

En av de gånger som jag känner mig som mest priviligerad är när jag är på babysim. Jag tycker egentligen inte alls om simhallar, duscharna med andras hår och smuts, den fuktiga luften etc, men just själva stunden i vattnet med bäbin är helt underbar.


I alla fall har det varit så för mig med mina barn. De har verkligen älskat det! Och att vara där i det varma vattnet med en överlycklig bäbis kan inte annat än fylla en med lycka och tacksamhet. Vet att detta låter oerhört pretentiöst, men jag känner verkligen så. Och kan samtidigt inte låta bli att tänka på hur oerhört lyckligt lottad man är som kan göra det och hur välbeställd min bäbis är jämfört med barn som växer upp i länder med krig, sjukdomar och annan misär. Att barn dör pga saknaden av rent vatten att dricka samtidigt som jag flyter runt i 32-gradigt vatten med min bäbis bara för nöjes skull. Det är hemskt och ger mig alltid dåligt samvete. Men får mig samtidigt att uppskatta den lyx jag har tillgång till. Åh, vad pretto det här blev… Sorry, men det är så jag känner.

Det är verkligen roligt att se hur vattenvanan och kunskapen i vattnet växer allteftersom. Att detta faktiskt gör nytta – om man nu fortsätter simma förstås. Tyvärr är denna omgång slut nu. Får se hur varmt det blir i vattnet ute, om simträningen kan fortsätta där i sommar.

Precis doppat näsan i vattnet, balansövning… Och med favoritleksaken i ett fast grepp.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: