Fotografiska i mitt hjärta!

Just nu visas Robert Mapplethorpes fantastiska foton på Fotografiska. Utställningen är helt otrolig! När jag var där twittrade jag ”Njuter av lugnet och fantastiska foton på @Fotografiska”. Och just så är det. Lugnt och fantastiskt.

Mapplethorpeutställningen är som sagt otrolig, jag kan bara säga: gå och se! Håller med Lantz i DN som nyligen skrev att ”Han gör om det erotiska till en estetisk bild, lika självklar som hans porträtt. Bilden blir ett vackert, kontrollerbart objekt som tillfredsställer blicken”.

Nu kan man tyvärr inte se Oil längre, vilken jag också tycker var otrolig, däremot kan man se Eleanor Coppolas Circle of Memory som kan bli en väldigt känslosam upplevelse. Man kan bidra genom att själv skriva ner minnen och kärlekshälsningar på små lappar och sticka in i halmbalarna. Här finns en fin intervju med Coppola.


Bilder från Fotografiskas hemsida.

Oavsett om man tyvärr har missat någon tidigare utställning så kommer man – om Fotografiska fortsätter som de gjort sedan de öppnade – att fortsättningsvis få njuta av de allra bästa fotografierna. Jag ser fram emot det.

2 kommentarer på “Fotografiska i mitt hjärta!

  1. DN:s recensent skrev: ”Farliga bilder som har allt.” Men bilderna funkade för 20 år sedan. Idag är de tomma. De är inte det minsta ”farliga”. Världen förändras.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: