Tävling! Efterlysning! Bästa receptet på pannkaka

Pannkaka är ju hur gott som helst! Men jag tycker att det är svårt att få till den perfekta pannkakan. Hittills är det faktiskt min man som lyckas avsevärt bäst hos oss (han gör för övrigt världens godaste raggmunkar!) men de är ändå inte helt perfekta.


Jag har trixat och fixat med en massa olika receptkombinationer, testat kompisars recept som de hävtat är ”helt perfekta!” men inte blivit nöjd. Antingen går de inte att göra tunna, de går sönder, går inte att vända, eller så blir de superfina men kort stund senare så är de stenhårda.

Så nu tänkte jag ta hjälp av er och efterlyser här med det bästa pannkaksreceptet. En liten pannkakstävling med syftet att hitta ett recept där pannkakan håller ihop och går att vända, blir tunn och mjuk. Den ska var god och gå att rulla.

Eftersom det går åt en del mjölk till pannkaka så är Oatly vänligt nog med på detta och priset till bästa receptet i tävlingen är värdecheckar från dem på 300 kronor plus bonuspriser till två till som får den nya Oatly Chai.

Så här gör du: skriv ett inlägg med ditt pannkaksrecept och länka det hit. Skriv sedan en kommentar nedan med en länk till ditt bidrag.
Har du ingen blogg så skriv receptet i en kommentar nedan. Alltså inga konstiga regler, tanken är ju att uppmuntra att dela med er av goda recept. Men självklart ska de vara mjölk- och äggfria.

Krångligare än så är det inte. Så vad väntar ni på? Se till att vaska fram det bästa receptet nu så att vi kan få med oss de godaste pannkakorna som går på alla picknickar som kommer nu när våren snart gör sin entré. För vem vill inte ha pannkaka med sig på utflykten?

Tävlingen avslutas 30 juni.

//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fvegoeco.blogspot.se%2F2012%2F03%2Ftavling-efterlysning-basta-receptet-pa.html&send=false&layout=standard&width=450&show_faces=true&action=like&colorscheme=light&font&height=80

23 kommentarer på “Tävling! Efterlysning! Bästa receptet på pannkaka

 1. Denne oppskriften er perfekt 😀

  2 toppa spiseskjeer vegansk margarin
  2,5 desiliter hvetemel
  1 teskje ”no egg”+2 teskjeer vann blandes sammen, og helles oppi det våte.
  0,5 desiliter sukker
  2 teskjeer bakepulver
  3,5 desiliter havremelk
  3 spiseskjeer soyayoghurt naturell
  Evt litt salt!

  Bland det våte og tørre sammen hver for seg, for så å røre det raskt sammen. La det stå og hvile i en halvtimes tid 🙂

  Stek med vegansk margarin 🙂

  Mvh. Miriam (miriamahansen@hotmail.com)

 2. Ingredienser
  7 ½ dl havremjölk
  1 dl vetemjöl
  4 dl dinkelsikt
  3 tsk bakpulver
  50 g smält mjölkfritt margarin
  1 tsk olja

  Blanda ihop ingredienserna och stek! Hur gott som helst!
  Smaklig måltid Anna !

 3. Så här brukar jag göra, med väldiga variationer (gammalt inlägg, så jag tänkte inte tävla, däremot bidra med ett recept så att din samling blir lite större:-)): http://santoshasveganblogg.blogspot.se/2011/04/pysens-nyttiga-tjockisplattar.html.

  Enda sättet att få i sonen morötter. Om man inte har dem i våfflor förstås, det funkar oxå. Jag föredrar att göra plättar framför pannkakor, inte minst för att de är enklare att vända, steka och äta för en liten barnmun. Om man hoppar över bakpulvret och använder vetemjöl går det att få till ganska tunna och vändbara plättar och crepes i alla fall:-).

  Lite reklam också – den 21 april är det Vegofest i Örebro och jag ska hålla en workshop om just plättar och pannkakor:-D. Så jag smyger nog in här för att hämta lite inspiration innan… http://www.vegofesten.se

 4. Vad kul med en pannkakstävling! Jag älskar pannkakor. När jag började äta veganskt var jag ganska ledsen över att – som jag trodde – tvingas släppa taget om denna kärlek. Men ganska snabbt upptäckte jag ändå att vår affär kunde fortsätta. Det här är mitt recept. Enkelt och väl beprövat. (Det är viktigt att använda havremjölk, det inte blir inte bra med soja-dito.)

  Ingredienser:
  5-5,5 dl havremjölk
  4 dl vetemjöl
  0,5-1 tsk salt

  Till stekningen:
  Vegetabiliskt margarin eller smakneutral olja

  Gör såhär:

  Vispa ihop mjölet och det mesta av mjölken, precis i början ska det bli en ganska tjock smet. Elvisp rekommenderas! Späd sedan med resten av mjölken tills du fått den konsistens som du föredrar för pannkakor (möjligen något tjockare än animalisk smet). Låt stå i 5 minuter.

  Rör om. Stek på hög värme i margarinet/oljan.

  Ät tillsammans med de tillbehör du gillar bäst. (Min favorit är fruktsallad.)

  Den som känner sig sugen pimpar gärna smeten med kardemumma eller kanel (eller båda). Det går också att göra grövre pannkakor genom att byta ut delar av vetemjölet mot fullkornsmjöl.

 5. Tack för ditt bidrag, jag återkommer med vinnare i tävlingen inom kort.

 6. Hej, tack för ditt bidrag. Jag kommer att meddela vinnaren inom kort.

 7. Tack Johan! Kul med en extra krydda. 🙂 Jag kommer att meddela vinnaren inom kort.

 8. Tack för ditt bidrag Camilla! Ja, visst är det gott med pannkaka! 🙂 Jag återkommer snart med vinnaren i tävlingen.

 9. Pingback: Den vinnande pannkakan | Vego Eco

 10. Pingback: Lite pannkaka mot mitt dåliga samvete | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: