Den oönskade hannen

Detta är gammal slåpmat för en del, men jag har förstått att det är en hel del som inte känner till det massmord som sker på kycklingar inom äggindustrin.


Vad alla dock måste veta vid det här laget är den sönderavling av djur som pågår. Djur avlas fram för att bli bättre och bättre matmaskiner. Kycklingar skapas som lägger så många ägg som möjligt. Hannen är därmed onödig där. Den är dessutom oduglig som föda också ur lönsamhetsperspektiv då andra som avlas fram växer och har enligt industrin bättre och mer lönsamma egenskaper än de som föds inom äggindustrin. Följden blir att alla hannar mals ner. Levande.

Det är kanske i påsktider man ska påminna extra om detta, men frågan är ju alltid aktuell. Det är alltid lika vidrigt att det sker. I denna film (finns flera, googla om du vill se mer av denna vidrighet) visas en fabrik och i bara den mals 150 000 stycken ner per dag. Tänk då den totala omfattningen globalt.
Detta är inte bara obeskrivligt vidrigt och ovärdigt. För de som totalt saknar hjärta och empati kan man kanske påminna om det erhörda slöseriet som detta innebär. Hur människan kan göra så sjuka saker är för mig en stor gåta. Vad är vi för vidrigt släkte?

 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: