Tapetklister

Billigt, enkelt, veganskt, miljövänligt, snabbt… Ja, många positiva saker går att säga om detta enkla klister. Bra för barnen att pyssla med, känns tryggt att låta dem ha sånt som inte innehåller massa gifter när de pysslar.

Du behöver:
3 tsk potatismjöl
2 dl vatten
5 tsk socker

Enkelt är det också, gör bara så här:
Blanda ut potatismjölet med 1 dl vatten så att det blir en jämn smet. Koka upp resten av vattnet med sockret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och häll i potatismjölsmeten. Rör hela tiden. Låt blandningen hettas upp igen, men den ska inte koka. När den tjocknat låter du den kallna. Klart!

Nu har du ett giftfritt och barnvänligt tapetklister att pyssla med. Detta blir inte så väldigt stor sats, dubbla gärna om du behöver större mängder. Med tanke på hur lätt det är att göra gör jag hellre denna mindre sats då klistret blir lite sämre i konsistensen efter att ha stått en tid.

5 kommentarer på “Tapetklister

 1. Hello,
  I am wondering how you got this so transparent? I tried the recipe, but the potato flour made it all white. What did you do different? 🙂

  • Hm, that’s strange. Maybe it depends on the composition of the potato flour…? It has never become white for us, can’t tell I’m afraid. Sorry. But when it’s used and dried it becomes whiter if I don’t remember it wrong. 🙂

   • Thank you for the fast answer! Hmm maybe I have used too much potato flour. When you write a tea spoon is it then topped or scraped?`
    Can I ask what brand you use, if you remember?:)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: