Rödbetssallad, ägg- & mjölkfri

Rödbetssallad i en glasskål på gul- och vitrutig duk
Rödbetssallad är ett måste vid jul (och vid påsk kanske?). Det är oerhört gott och inte särskilt svårt att göra heller.

Recept: 
ca 600 gram inlagda rödbetor
1 dl (äggfri) majonäs
1/2 burk iFraiche eller sour supreme
1 msk senap
salt och svartpeppar
2 st äpplen
1 röd lök

Låt rödbetorna rinna av ordentligt under tiden du förbereder resten.

Rör ihop majonäs, iFraiche/sour supreme, senap och smaka av med kryddor. Skala och tärna äpplena, hacka löken och rör ner i såsen.

Dela rödbetorna i mindre bidar och rör ner dem också i blandningen. Rör runt ordentligt, ställ sedan svalt några timmar innan servering så att smak och färg hinner dra till sig ordentligt.

Recept vegansk rödbetssallad

8 kommentarer på “Rödbetssallad, ägg- & mjölkfri

  1. Pingback: Dags för midsommarmat | Vego Eco

  2. Pingback: Vegetarisk påskmat | Vego Eco

  3. Pingback: Snart jul igen | Vego Eco

  4. Pingback: Vegetariska julrecept | Vego Eco

  5. Pingback: Vegan/Vegetarian christmas foods! – Limerblogg

  6. Pingback: Veckomeny 29 mars | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 11 april | Vego Eco

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa