Byt till ekologisk mat!

Det kan väl tyckas vara en självklarhet att man ska köpa ekologisk mat. Men somliga kanske undrar varför? Att döma av siffrorna som säger att den ekologiska maten endast står för 4 % av den som köps så är det antagligen så. 

Mat som inte är ekologiskt besprutas och det är självfallet inte bra på något sätt. Varken för din egen hälsa eller naturens. Naturskyddsföreningen har sedan en tid kampanjat för att vi ska uppmärksamma den ekologiska maten och gå över till den via #byttilleko där man bl.a. tipsar om vilka varor som är viktigast att byta ut. 

Snart är det även dags för årets miljövänliga vecka. Mellan den 28 september och den 8 oktober pågår den och uppmaningen är att få folk att byta ut ett par varor till ekologiska varor som gör stor skillnad för människor och miljö. 

Några av de produkter som är extra illa att inte köpa eko är kaffe, bananer, vindruvor, russin och potatis. Mejeri och kött säger sig väl också självt och borde snarare helt uteslutas. 

Så för allas skull, tänk till när du handlar och byt till eko. Prata med din matbutik om du tycker att de ekologiska varorna inte får det utrymme de förtjänar. Och be dem göra bra priser på de vettiga varorna, inte extrapris på miljömarodörerna. 

Se Naturskyddsföreningens nya film för mer kunskap och inspiration: 

 
 
Från om med nu, byt ut den mat du köper till eko, börja med åtminstone ett par varor. Kaffe och bananer blir eko nästa gång du är och handlar det, eller hur!?

Lämna ett svar

%d