Hållbara trender

Förra veckan arrangerades en frukost på SoStockholm där man i en utemiljö fick ta del av kommande trender med hållbar inriktning.

Trendbyrån Promostyl berättade om hur allt fler inser vikten av att använda material och design som är mer cirkulära, ett med naturen. Att material återanvänds på olika sätt vilket är en bra sak för att närma sig en cirkulär ekonomi. Det nämndes även något som lät lite motbjudande och nog kommer att få tas några varv i kommunikation- och copysnurran innan det attraherar konsumenter: möjligheten att äta rutten mat. Detta kommer man (kanske?) att kunna göra tack vare enzyn från hyenor. Enzymet gör att maten inte lägre är dålig för oss att äta och sedan tillsätter man en lukt som gör att maten ändå både smakar och luktar gott.

Där handlade det mest om framtid och innovationer vilket är intressant men något som finns här och nu som vi kan tänka mer på är vad vi har för produkter runt omkring oss. Lina Paciello som grundat företaget Gröna Gredelina berättade om enkla sätt att hålla rent utan att behöva använda sig av starka, kemiska produkter.

Företaget har som mission att utveckla gamla metoder och lösningar med tanken att nyckeln till framtiden finns i vår historia. Deras produkter är speciellt anpassade för allergiker, astmatiker och barn. Även om man tittar efter ekologiska produkter i butikshyllan så är det så att många ändå innehåller kemiska substanser och E-nummer. Detta vill man bort från, både via andra produkter men även sättet att göra saker på. Använda sig av gamla knep och se tillbaka på hur man gjorde förr.

Kaffebonor_naturlig_stadning

Här nämnde Lina enkla trick som att placera ut ceder eller kaffebönor för att hålla mal och lukt borta. Man kan göra egna rengöringsmedel med hjälp utav ättika, bikarbonat, citron eller använda bikarbonat som doftsalt.

Hoppas att detta sprider sig, giftiga, kemiska produkter är knappast något man vill ha nära sig eller sina barn. När produkter har varningar för olika saker på etiketten säger det en del om vad det är. Vill man ha hjälp att minska risken för kemikaliska olyckor kan man kolla in Hannas hus som är en guide till starka och farlika källor och risker.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: