Bubs gör sitt skumgodis gelatinfritt

Goda nyheter för godisdiggare! Nu blir BUBS skumgodis gelatinfritt.

BUBS har sedan tidigare gelatinfritt i allt sitt påsgodis vilka dessutom är Fairtrade-märkta. Nu utökas det vegetariska utbudet genom att man ersätter det animaliska gelatinet i skumgodiset som finns i lösgodisavdelningarna. Ersättningen är potatisprotein och förändringen görs framför allt för att få en bättre konsistens och textur på skumgodisarna. 

Gelatinfritt godis från Bubs

Det nya, gelatinfria godiset har redan börjat komma ut i lösgodisavdelningarna men under en övergång kan det dock finnas gamla gelatinprodukter kvar så det gäller under en period att vara noga med att kolla så att det gamla har hunnit ta stut.

Hållbar utveckling är viktigt för BUBS som har ett samarbete med Fairtrade gällande socker. Det var i samband med det som de beslutade sig för att ersätta gelatinet för sitt skumgodis i påse. “Vi har ett kontinuerligt utvecklingsarbete för en hållbar utveckling”, säger Henrik Elfwing, VD för BUBS Godis.

Nu tas alltså nästa kliv då man genomför förändringen för skumgodiset fullt ut. Tack vare detta når man en lite bredare målgrupp genom att det inte finns några animaliska tillsatser i skumgodiset efter förändringen. “Och fler innovationer är på gång”, lovar Henrik Elfwing. Det låter bra, ser fram emot fler veganska och hållbara nyheter från företaget.

En kommentar på “Bubs gör sitt skumgodis gelatinfritt

  1. Pingback: Gelatinfria och Fairtrademärkta nyheter från Bubs | Vego Eco

Lämna ett svar

%d