Felix lanserar veganska färdigrätter

Senaste tiden har intresset för vegetariskt ökat och enligt årets Felixbarometer uppger nära hälften av Svenskarna att de äter mer grönsaker i dag än för fem år sedan.

Intresset för grönt och vegetariskt är stort. Utöver konstaterandet att nära hälften av svenskarna, 49 procent, äter mer grönsaker jämfört med för fem år sedan visar samma undersökning att majoriteten, 55 procent, vill äta mer vegetarisk mat i framtiden. Tack vare bra produktutbud kan förhoppningsvis den siffran stiga ytterligare.

Felix är en av dem som lyssnat på konsumenternas efterfrågan och lanserar nu färdiga vegetariska rätter för att göra det enklare att välja vegetariskt även de dagar då man inte har tid eller möjlighet att laga eget. “Vi vet att det är många som vill äta mer grönt i vardagen och därför lanserar nu Felix Veggie som är färdiga vegetariska rätter. Det finns mycket tips och inspiration på hur man kan äta mer vegetariskt, men mycket av inspirationen förutsätter att man ska laga maten själv. Det hinns ju inte alltid med i den hektiska vardagen. Med våra nya vegetariska rätter vill vi underlätta steget till att äta mer vegetariskt. Viljan finns, det ser vi tydliga bevis för” säger Maria Tilly, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Chipotle_Chili_Felix_Veggie

Man uppger att fokus har legat på att skapa produkter som ger mycket smak, på kort tid. De innehåller inte heller några tillsatser vilket man tack vare undersökningen vet att folk uppskattar. De nya produkterna Felix Veggie består av fyra frysta rätter varav två är veganska. Produkterna är Chipotle Chili, Coconut Bean Curry, Halloumi Hotpot och Mexican Rice Bowl vilka de två första är de veganska, de andra två är laktovegetariska.

Coconut_bean_curry_Felix_Veggie

Det står i texten på förpackningen att en av ingredienserna är ost men i övrigt så går det inte att uttyda huruvida produkterna är laktovegetariska el dyl. Som nämndes senast i veckan så är tydlig märkning något som förenklar mycket, det verkar man ha missat helt i detta fall. Hur mycket protein och kalorier det är i rätterna har prioriterats högre än innehållet här.

Andra vegetariska produkter som kommit senaste tiden är t.ex. Max som lanserat en ny meny, Quorn och Hälsans kök som tagit bort ägg ur flera av sina ovo-vegetariska produkter. Alpro har tagit fram en vegansk variant av kvarg och Pressbyrån gör det lättare att fika i farten med veganska bullar.

3 kommentarer på “Felix lanserar veganska färdigrätter

  1. Pingback: Veganska nyheter – hummus och grönsaksbullar | Vego Eco

  2. Pingback: Vego + bowl = sant | Vego Eco

  3. Pingback: Nya, färdiga vegetariska rätter | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: