Pannkakor och spaghetti till alla barn

Pannkakor med grädde på en tallrik

Lång tid av isolering och en annalkande semester får nog många lockas av att ta sig åtminstone en liten semestertripp till en annan ort. Scandic som senaste åren profilerat sig som klimat- och vegovänlig hotellkedja underlättar nu för barnfamiljer.

Nytt för i år är bland annat att alla barn upp till 15 år kan äta middag för endast 10 kronor, det går att välja mellan favoriterna spaghetti och köttfärssås eller pannkakor med sylt och grädde. Varje morgon dukas det även upp en pannkaksbuffé som lär kunna locka många munnar.

Även om Scandic generellt är tämligen vegomedvetna så ville jag ändå försäkra mig om att detta även är tillgängligt för de som gör det medvetna valet att äta vegetariskt. Efter kontakt med Oscar Brehmer, Communication Manager på Scandic, så har jag fått bekräftat att även vi kan få njuta av detta. Oscar meddelar att ambitionen är alltid att tillgodose gäster och besökare som har en växtbaserad kost och eventuella allergier. 

Veganskt till frukost

I sommarutbudet har de tänkt igenom detta och vi kommer att tillhandahålla laktosfria, glutenfria och veganska pannkakor till alla barn på hotellen. Det räcker med att säga till i frukosten, eller redan vid incheckning att en vill ha veganska pannkakor till frukost. Vill en inte ha pannkakor så finns det mycket annat att välja bland. Det ordinarie frukostutbudet består av totalt 83 artiklar varav 55 stycken, 66 procent, är helt växtbaserade.

Den andra barnfavoriten som erbjuds till specialpriset, spaghetti och köttfärssås, kommer att finnas i veganskt utförande och det finns även vegokorv på barnmenyn. 

–På Scandic är alla välkomna oavsett om man äter kött eller enbart växtbaserat, säger Oscar Brehmer.

Frukostbuffé

För den som vill vara extra försiktig i pandemitider så kan de gäster som vill undvika att vistas i restaurangen välja en frukostbox som pick-up som kan förtäras i rummet eller på språng. Och alla ni som har en fyrbent vän att ta hand om – många är de som skaffat hund det gångna året – kan även glädjas åt att alla hundar som checkar in kommer att få en doggy bag innehållande hundgodis, avfallspåse och lokala tips för djurvänliga promenadstråk.

En hund i en säng

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: