Äntligen vegansk Risifrutti

En burk Risifrutti Vegan

Risifrutti är produkt som många med mig längtat efter att få se i veganskt utförande. Nu kommer vi äntligen att få det. Orkla utökar sitt sortiment med en växtbaserad, vegansk variant av Risifrutti.

Risifrutti är något som mina barn gillat sedan de var små, som frukost eller mellis. Senast igår gjorde jag en trippel sats av denna populära anrättning. Att nu kunna få med sig en färdig sådan när en behöver något extra på språng kommer sannolikt glädja många då den växtbaserade trenden fortsätter att växa sig än starkare. Där just mejeriprodukter hjälper till att driva utvecklingen.

Den nya produkten Risifrutti Vegan är gjord på en bas av havre och kokosmjölk. Smak, textur och utseende ligger nära Risifrutti Original, den utlovas att vara krämig och god. Risifrutti Vegan har samma bärsåser som originalet och kommer i två smaker, jordgubb och hallon.

Lägre klimatavtryck

Risifrutti Vegan har 45 procent lägre klimatavtryck än originalet Risifrutti Original jordgubb. Enligt Orklas hållbarhetsbarometer föredrar 6 av 10 svenskar att köpa produkter som de vet har lägre klimatpåverkan och allt fler svenskar, framförallt i den yngre målgruppen, väljer att äta växtbaserat av olika anledningar.

–Det finns en stark önskan i Sverige att äta mer växtbaserat, under förutsättning att det smakar gott. Med Risifrutti Vegan vill vi erbjuda fler hållbara alternativ, få fler att välja växtbaserat och göra Risifrutti tillgängligt för alla, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Enligt Josefin Buregård är en vegansk Risifrutti vad de fått allra flest önskemål om och nu äntligen kommer alltså en växtbaserad variant av storsäljaren. 

En burk Risifrutti Vegan
Risifrutti Vegan hallon

–Vår innovationsavdelning har jobbat hårt för att vi ska få till smakerna och vi har samtidigt lyckats minska sockerinnehållet med 20 procent i den veganska varianten. Vi fyller en tydlig lucka på mellanmål- och snackshyllan med bra produkter on the go för de som vill äta växtbaserat, säger Josefin Buregård.

Risifrutti Vegan tillagas i Orklas mellanmålsfabrik i Örebro och börjar säljas i butik slutet av september och kommer att få det rekommenderade priset på 12.50 kronor. Jag ser verkligen fram emot att smaka den här, en trevlig och efterlängtad nyhet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: