Chokladfrosting

Chokladfrosting spritsas i små toppar.

Vi har haft lite firande under månaden men tyvärr ett väldigt fullspäckat schema som inte riktigt givit utrymme för avancerade tårtbak. Något som är väldigt enkelt att ta till då är att göra en enkel paj eller kaka men sedan göra det lite roligare genom att dekorera med en frosting istället för bara en skål grädde till.

Det här är en väldigt snabbgjord och god variant som en kan röra ihop lätt och spritsa ut för att få lite kalaskänsla. En chokladfrosting till tårta som även är vegan om du väljer mjölkfri färskost.

Recept:
200 g färskost (mjölkfritt alternativ för vegansk frosting)
2 – 3 msk kakao
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
(ev 1 – 2 msk grädde)

Rör ihop ingredienserna till en smidig, fluffig smet. Är smeten lite för fast så tillsätt ev någon matsked grädde om du vill att den ska gå lättare att spritsa.

Klart! Enklare kan det knappast bli! Fördelen med detta enkla sätt att göra det enklare lite roligare är att barnen brukar komma rusande så fort spritsverktygen tittar fram ur lådan. Och så blir det lite mer kalas över det hela, även om tiden är knapp.

För en allergivänlig frosting, använd ägg- och mjölkfri färskost (och ev grädde).

SparaSpara

Lämna ett svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa