Ben & Jerry’s mjölkfria glassar har kommit till Sverige

Tre stycken Ben & Jerry's på rad, märkta mjölkfria

Ben & Jerry’s åt folket! Nu har det äntligen hänt – Ben & Jerry’s har lanserat sina mjölkfria glassar i Sverige. Som vi har längtat!

Det är över ett år sedan som vi fick höra att de på andra sidan Atlanten kunde få vegansk Ben & Jerry´s. Nu kan vi veggisar och mjölkallergiker i Sverige äntligen få smaka denna så omtalade glass.

Är den så magiskt god som det sägs? Glassen som kommit nu är Ben & Jerry´s Non-Dairy och är gjord på mandlar och “så fullpackad av kakbitar och såsvirvlar att du kommer få Ben & Jerry´s eufori i varje tugga”.

Ben & Jerry’s har blivit något av en ikoniskt efterlängtad produkt av somliga. Som Ben & Jerry´s själva säger, vare sig vi har väntat tre decennier eller tre dagar efter denna glass så är den hur som helst äntligen här.

Vegan-certifierad

Att det nu har kommit en mjölkfri glass handlar om våra önskemål. Precis som så ofta annars så är det veganers oförtröttliga önskan om att få företag att ändra sina ingredienser för att bli mer inkluderande som ligger bakom. Vi har tidigare hört om till exempel Quorn och Anamma som gjort samma sak. Det lönar sig att som konsument försöka påverka.

Ben & Jerry´s har samarbetat med Vegan Action i USA för att intyga att de mjölkfria produkterna inte innehåller animaliska produkter av något slag, varken ägg, mjölk eller honung.

Mandel och brownies från Greyston Bageri

Efter en del experimenterande föll valet på mandlar som utgjorde den bästa smakkombinationen med brownies, nötter och choklad. Greyston Bageri i Yonkers, NY, ett samarbete som har pågått sedan 1988, har tagit fram en vegansk brownie som används i de mjölkfria smakerna. Ett företag som även är New York States första certifierade B Corps, det vill säga ett bolag med fokus på samhällsnytta.

Tre mjölkfria smaker

Smakerna som har lanserats är Chunky Monkey med banansmak med chokladiga bitar och valnötter. “Den tjockast chokladsbitsfyllda-gått-bananas-hopkok-någonsin” enligt dem själva.

Peanut Butter & Cookies är en choklad-sandwich-kakor och knapriga jordnöttsvirvlar och den tredje smaken är Chocolate Fudge Brownie, en chokladglass med brownies helt enkelt.

Nu gäller det bara att få tag på dessa förhoppningsvis delikata glassar. Kommentera gärna nedan om du fått tag på den så att vi kan tipsa varandra om vilka som tagit in dem.

3 kommentarer på “Ben & Jerry’s mjölkfria glassar har kommit till Sverige

  1. Pingback: Provsmakning av Ben & Jerry’s nya veganglassar | Vego Eco

  2. Pingback: Ny veganglass från Ben & Jerry’s | Vego Eco

  3. Pingback: Mer veganskt i glassboxen | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: