Avkopplande stämning med rökelse

Förpackning rökelse med ingredienser runt om

Koppla av till en avslappnande doft är inte dumt, många olika dofter kan hjälpa en att varva ner. Jag blev helt såld på rökelse när jag började yoga och det är nog därför avslappningen är så starkt kopplat till rökelse för mig.

Rökelse har förekommit i många tusen år och har främst använts i religiösa sammanhang men även som stämningsskapare. Oavsett historiska anledningar en kan ha så tycker jag väldigt mycket om att tända rökelse.

Men det är ju onekligen viktigt att det är en doft som kan bidra till den känslan. Ibland har jag råkat på riktiga nitlotter när jag testat något nytt. Tack och lov inte denna gång när jag fått testa en nyhet från Klinta som har adderat rökelse till sitt sortiment.

Örter, blommor och klassiker

Klinta har lanserat rökelsen i sex olika dofter, apelsinblomma & lavendel, bärnsten & tonkaböna, citrongräs & apelsin, mousserande & vanilj, klassisk rökelse samt sandelträ. Jag älskar sandelträ, så för mig var valet enkelt när jag skulle välja en doft. Helt underbart!

Klinta rökelse

Jag föredrar som bekant ekologiskt och närproducerat och här faller ju Klinta in. Roligt därför att de kommer med nyheter som förgyller tillvaron lite extra.

Brukar du inte använda rökelse? Det är inte annorlunda mot att tända ett doftljus sånär som att du behöver ha en rökelsehållare av något slag. Finns försås särslilda sådana men annars går det bra att sticka ner den i sand eller något liknande som håller pinnen på plats. Huvudsaken att den står stabilt och inte kan ramla. Sedan är det bara att tända pinnens spets, blåsa ut lågan och njuta av doften från rökelsen som uppstår när pinnen glöder. 

Två tända rökelsepinnar

Klintas rökelse finns i förpackningar om 10 stycken och kostar 69 kronor. De består av bambu, almpulver, almpulver, poppelpulver, guargummi och doftolja.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: